Het aantal IT security incidenten neemt exponentieel toe. Neem bijvoorbeeld de recente Distributed Denial of Services aanvallen (DDOS), waardoor onder andere diverse banken zijn getroffen. IT risico’s zijn inmiddels een belangrijk bedrijfsrisico geworden. Zekerheid omtrent de kwaliteit van IT is daarom van groot belang. Niet alleen omwille van de continuïteit en kwaliteit van bedrijfsprocessen, maar ook vanwege hoge eisen die gesteld worden aan transparantie, IT-Governance en compliance.

In samenwerking met Easy2Audit bieden wij nu ook een zeer praktische wijze op de beveiliging van uw servers te testen. Niet om het systeem heen, maar door analyse van het systeem zelf.

Op een laagdrempelige manier geven wij inzicht in de veiligheid van configuratie instellingen van besturingssystemen [OS] ofwel de beveiligingsstatus van servers. Easy2Audit is een audit tool waarmee niet alleen compliance gemeten kan worden, maar non-compliance issues inzichtelijk en “actionable” worden gemaakt. Hiermee beschikt u dus direct over een hands-on- to do lijst.

Easy2Audit werkt eenvoudig en zeer snel. Het resultaat is een uitgebreide, overzichtelijke en oplossingsgerichte rapportage inclusief niet technische overzichtsrapportage ten behoeve van management, auditoren en compliance officers.

Security Baseline

Easy2Audit toetst de configuratie van besturingssystemen standaard tegen de CIS Security baselines [Center for Internet Security] of organisatie standaarden. De resultaten kunnen worden gerelateerd aan normenkaders als ISO, NEN of NCSC richtlijnen. Easy2Audit stelt bestuurders, IT managers, systeembeheerders, compliance en security managers, consultants, interne en externe accountants in staat om:

· Inzicht in de beveiligingsstatus van servers en databases.
· OS en DMS gerelateerde security problemen identificeren en op te lossen.
· Inzicht in configuratiefouten.
. Kwaliteit en zekerheid van IT audits te verhogen.
. OS en DMS security baselines toetsen aan internationaal best practices [CIS].
. OS en DMS security baselines toetsen aan eigen/externe kaders als ISO, NEN of NCSC richtlijnen.

De controles worden volledig geautomatiseerd uitgevoerd met behulp van scripts. Er wordt géén data van systeem gehaald en géén configuratie-instellingen gewijzigd. Easy2Audit kunt u inzetten voor uw cliënten. Hiermee verhoogt u niet alleen de kwaliteit van uw eigen werk maar laat u ook zien dat u actief meedenkt met actuele en belangrijke onderwerpen bij uw cliënt.

Uiteraard kunt u Easy2Audit ook inzetten voor uw eigen kantoor. De beveiliging van uw eigen systemen is immers net zo van belang. Of denkt u daar anders over?

Heeft u vragen of wenst u een nadere toelichting download de brochure en/of neem contact met ons op.